7 Aralık 2010 Salı

Sefertası (Bento)

Bu aralar Kore dizilerini izleye izleye her birşeylerini merak eder oldum özellikle kızların erkek arkadaşları için hazırladığı yemekler o kadar şirin o kadar hoş birşey kiii özenmedim diyemem...
Birazcık araştırdım;




Bento en yakın anlamda bizdeki sefertası gibi bir öğün için paketlenmiş ya da evde hazırlanmış yemek anlamına gelir.
Bento tabiiki Japon usulu yiyecekler içerir, genelde ekmek yerine kullandıkları pirinç, balık, et, ve yan yemek olarak da sebze içerir. Supermarketlerden ucuza bulabileceğiniz ve kasa da micro dalga da ısıttırabileceğiniz çeşitleri de yaygındır ama Japonlar için evde özene bezene hazırlanmış, mideye oldugu kadar göze de hitap eden bir bento gibisi yoktur. Bunun için hala inanılmaz zaman harcarlar, bir başkasına bento hazırlamak o kişiye olan sevgiyi de belirtir, iyi bir Japon kadını iyi bir bento hazırlar gibi düşünceler hala yaygındır. Çoğu filmde, dizide, anime de ve manga da bu durum vurgulanır.
Sakura izlemeye olsun, öğlen yemeğe işe, okula olsun, pikniğe olsun her tarafa bento götürülür. Tabii özel durumlarda daha süslü ve daha zor yiyecekler hazırlanır. Tabiiki içeriği gidilen yer, bulunulan yöre, yiyecek kişi (erkek-bayan, çocuk-genç-erişkin-yaşlı..) ve her zaman olduğu gibi mevsime göre değişir.

 Bento araştırdım Türkiye'de yok sanırım bulan gören olursa bana hber uçursun olur mu?

Kaynak: cafebunka , Vi.sualize


Not: Bu arada 3. deneme sonrasında ehliyetimi aldımm... 

3 yorum:

Profösör dedi ki...

Teşekkür ederiz paylaşımlarınız için..

Peritozu dedi ki...

Bende bayiliyorum bu uzak dogulularin cicili bicili seylerine...Bundan sonra bende Bentocuyum isteee :P

Unknown dedi ki...

Peri Tozu Fotoğraf : Çok şirin ama dimi ben bu tür şeylerde fazla yetenekli değilim sanırım ama yinede bunlardan alıcam:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...